Pogoji poslovanja

Pozor: Vse cene, navedene na tej spletni strani, so izključno informativne narave in niso obvezujoče za prodajalca. Nakup kateregakoli produkta objavljenega na tej spletni strani je predmet pogojev posamičnih kupoprodajnih pogodb. Vse informativne cene objavljene na tej spletni strani vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. Hvala za razumevanje.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

1. Splošno

Ti splošni pogoji poslovanja veljajo za prodajo izdelkov, objavljenih na spletni strani podjetja FTE Tomaž Frelih s.p.
Splošni pogoji so na voljo na spletni strani www.fte.si, zato se šteje, da je vsak potrošnik, ki naroči blago seznanjen z njihovim celotnim besedilom.

Šteje se, da z naročilom blaga v kakršnikoli obliki v celoti sprejemate te splošne pogoje poslovanja.

Pogodba se lahko sklene le v slovenskem jeziku.

2. Naročanje izdelkov

po elektronski pošti na naslov: tomaz.frelih@fte.si

po telefonu na št.:+386 (0)40 628 483


3. Izvedba ali zavrnitev naročila

Sprejeta naročila obravnavamo kot nepreklicna. Naročilo za katerega se ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne moremo izvesti, lahko zavrnemo.


4. Dostava izdelkov

V dogovorjenem roku vam bomo naročene izdelke pripravili in odposlali na vaš naslov.

Izdelke bomo dostavili po pošti v primerni paketni embalaži. V kolikor vas ob obisku poštarja ne bo doma, vam bo le-ta pustil obvestilo o prispeli pošiljki. Paket z naročenimi izdelki vas bo na pošti čakal še 15 dni. V tem roku ga lahko na pošti prevzamete.

V primeru plačila po povzetju vam bo pošta zaračunala provizijo za prenos kupnine po veljavnem ceniku pošte.

Stroški pakiranja, dostave in poštnine za posamično enkratno naročilo so odvisni od teže, velikosti in cene izdelka.


Naročeno blago bomo dostavili v dogovorjenem dobavnem roku. V kolikor blaga ne bo možno dostaviti v dogovorjenem dobavnem roku, vas bomo, takoj ko bo možno, obvestili o predvidenem roku dostave. Èe vam blaga v roku 3 mesecev od sklenitve pogodbe ne bomo mogli dostaviti, vas bomo o tem obvestili ter vam bomo nato najkasnje v nadaljnjih 30 dneh vrnili vsa prejeta vplačila.


5. Razprodani izdelki

V posameznih primerih se lahko zgodi, da vam posameznega izdelka ne bomo mogli dostaviti, ker je razprodan. Prosimo vas za razumevanje. Za vas bomo poskušali priskbeti nadomestni izdelek.

6. Prevzem izdelkov

Po predhodnem dogovoru je prevzem izdelkov možen tudi v našem naslovu:

FTE Tomaž Frelih s.p. Ob potoku 2 4226 Žiri SI-Slovenia

V primeru lastnega prevzema izdelkov ne plačate stroškov dostave.

7. Cene

Vse cene, navedene na spletni strani, so izražene v evrih ter vključujejo davek na dodano vrednost. Zavezanci za DDV morajo pri naročilu predložiti identifikacijsko številko.

8. Način plačila

Naročene izdelke lahko plačate na naslednje načine:

- plačilo po povzetju.
V tem primeru blago plačate z gotovino ali s priloženo splošno položnico;

- plačilo s kreditnimi karticami.
Izdelke lahko plačate z naslednjimi kreditnimi karticami:
Mastercard (Eurocard), Visa in Karanta.

- plačilo na obroke Leanpay
Plačilo preprosto razdelite na več mesecev. Potrebujete samo pametni telefon in osebni dokument.
Za vse potrebujete le nekaj klikov in le par minut. Pogoje svojega kredita lahko preverite kadarkoli.
Več informacij v priponki.

- z nakazilom po predračunu

Za pravne osebe je plačilni rok 8 dni. Pri prvem naročilu zahtevamo plačilo pred dobavo ali zavarovanje plačila. Pridržujemo si tudi pravico dostave samo proti plačilu po predračunu.

Za nepravočasno poravnane obveznosti zaračunavamo zakonske zamudne obresti.

V primeru zamude s plačilom vam bomo zaračunali tudi stroške opominjanja ter vse stroške izterjave neporavnanih obveznosti, kamor sodijo tudi odvetniški stroški ter stroški sodnih taks in drugih pristojbin.

Z naročilom izdelkov soglašate ter z nastopom zamude s plačilom podjetju FTE Tomaž Frelih s.p. in po njegovem pooblastilu tudi njegovega pooblaščenca izrecno pooblaščate za pridobivanje vseh potrebnih podatkov o vašem premoženju in opravo vseh poizvedb, ki se nanašajo na vaše račune pri bankah in drugih finančnih ustanovah ter poizvedbe o zaposlitvi, kakor tudi dovoljujete podjetju FTE Tomaž Frelih s.p. in po njegovem pooblastilu tudi njegovemu pooblaščencu posredovanje teh podatkov drugim pravnim osebam, zaradi izterjave terjatev, ki bi jih imelo podjetje FTE Tomaž Frelih s.p do vas iz naslova vaših neplačanih obveznosti za naročene izdelke.

9. Pridržek lastninske pravice

Pridržujemo si lastninsko pravico na prodanih izdelkih in le-ti ostanejo last podjetja FTE Tomaž Frelih s.p. tudi potem, ko so vam izročeni, vse dotlej dokler kupnine zanje ne plačate v celoti.

10. Odstop od pogodbe, vračilo izdelkov in vračilo vplačil

Pred prejemom blaga, vendar najkasneje v 14 dneh od naročila, nas lahko s pisnim sporočilom obvestite, da odstopate od naročila.

Èe ste blago že prejeli in od pogodbe odstopite, morate blago vrniti v tridesetih dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka na naslov:

FTE Tomaž Frelih s.p. Ob potoku 2 4226 Žiri SI-Slovenia

Vrnitev izdelkov v 14 dnevnem roku po prejemu se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Izdelke morate vrniti nepoškodovane v nespremenjeni količini in v originalni, nepoškodovani embalaži. Poškodovanih izdelkov, izdelkov v spremenjeni količini in izdelkov v neoriginalni ali poškodovani embalaži ni mogoče vrniti. Izdelke je potrebno vrniti kot paketno pošiljko in ne kot pismo. Izdelkom, ki se vračajo, mora biti priložena kopija računa ter v celoti izpolnjen obrazec za vračilo blaga, ki ga kupec prejme v pošiljki z dostavljenim blagom. V kolikor ste že plačali za dostavljeno blago, vam bomo vrnili kupnino in vsa ostala opravljena plačila, ki ste jih opravili zaradi naročila in plačila za vrnjene izdelke nemudoma, najkasneje pa v tridesetih dneh po prejemu sporočila iz prvega odstavka te točke.

Edini strošek, ki vas v takem primeru bremeni v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga, v primeru, da izdelek vrnete v originalni embalaži in nepoškodovan.

V obrazec za vračilo blaga zapišite številko vašega osebnega računa kamor naj se nakaže vrnjeni znesek. V kolikor na obrazcu za vračilo blaga številka vašega osebnega računa ne bo navedena, vam bomo denar vrnili s poštno nakaznico.

Èe izdelek ne deluje pravilno, ali ne deluje v skladu z vašimi pričakovanji, nas pokličite na telefonsko številko: 041 62 84 83. Poskušali vam bomo pomagati s potrebnimi pojasnili. Na ta način se boste izognili morebitni napačni uporabi izdelka in poškodbam samega izdelka ter morebitnim poškodbam drugih stvari.

Za izdelke, za katere bomo ugotovili, da so bili poškodovani zaradi nepravilne ali neprimerne uporabe, reklamacij ne bomo mogli upoštevati. V kolikor boste želeli tak izdelek po zavrnitvi reklamacije ponovno prevzeti, vam ga bomo poslali ter pri tem zaračunali stroške, povezane z dostavo takega izdelka, lahko pa tak izdelek prevzamete na našem naslovu:

FTE Tomaž Frelih s.p. Ob potoku 2 4226 Žiri SI-Slovenia

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe iz prvega odstavka te točke v naslednjih primerih:

1. pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe;

3. pri pogodbah o dobavi avdio ali video posnetkov ali računalniških programov, knjig in potrošnega materiala (baterije, žarnice..), če je potrošnik odprl varnostni pečat ali v primeru, če je bila odstranjena originalna embalaža;

4. pri pogodbah o dobavi časopisov, revij in periodičnih publikacij;

5. pri pogodbah o dobavi programske opreme, računalniških iger, zgoščenk, filmov


11. Garancija

Za vse izdelke velja 12 mesečna garancija, za posebej označene izdelke pa podaljšana garancija, kar je razvidno iz dokumentacije, ki jo prejmete ob dostavi blaga. Garancija teče od datuma prejema blaga. Garancijo lahko uveljavljate z garancijskim listom, računom.
V  skladu z 18. členom Zakona o varstvu potrošnikov ni potrebno, da garancijski list prodajalec posebej potrdi.

Popravilo izdelkov opravimo v zakonskem roku. V kolikor traja popravilo več kot 45 dni, vam izdelek zamenjamo z novim, če to ni mogoče, pa v celoti povrnemo kupnino za izdelek.


12. Varovanje podatkov

Vaši osebni podatki bodo skrbno varovani v skladu z veljavnimi predpisi. Podatki, pridobljeni ob naročilu blaga, bodo uporabljeni zgolj za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov ter ostale potrebne komunikacije med vami in podjetjem FTE Tomaž Frelih s.p.

13. Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

* identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
* kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
* bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
* dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
* pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
* vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
* način plačila in dostave,
* časovno veljavnost ponudbe,
* rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
* pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.